förändringarnas tid.

är det bara jag som finner det otroligt rogivande att titta ut genom fönstret och se snön falla långsamt? helt galet va mysigt det är när snön kommer, allt blir ljust igen och det blir "hemtrevligt". man får en speciell känsla i kroppen och man känner sig mer lugn än innan.

det som är väldigt självklart för mig iaf under vintertiden är att det är förändringarnas tid. det slår aldrig någonsin fel. det händer alltid någonting på vintern som förändrar ens liv dramatiskt på ett eller annat sätt. nu i dagsläget finns det redan saker som har hänt och saker man väntar på ska hända. besked man väntar på att få, goda hoppas jag på men med min vanliga tur är det nog bara att glömma bort fort. och sen, icke att förglömma, den vanliga familjekatastrofen. men de känns som att den redan är avklarad? jaja, de lär visa sig.

fullt ös medvetslös som vanligt. denna helg består av;
fredag-jobb
lördag-julbord på gårn + fest efteråt
söndag-middag+fika hos mamma + jobb

och självklart är nästa vecka nästan redan full.. hur sjutton ska man hinna med allt egentligen? huvva säger ja bara ... känner mig helt slut, sönderstressad och allmänt färdig för slakt. passa på, man kanske får ett bra pris för mig såhär när julen närmar sig? ;) höhö.. ja mkt lustigt..

parasit. de är EXAKT va du är.
pappskalle...

dagens låt; 


Enjoy!


skrämmande.

asså shit.. jag kan inte släppa hur skrämmande det är att titta på ung&bortskämd. jag förstår verkligen INTE hur man tänker som förälder genom att serva sina barn på de viset.. man klarar ju då inte av någonting själv när man kommer in i vuxenlivet.

det som nog irriterar mig mest är det faktum att dom är mellan 18-24 år gamla, dom är VUXNA och beter sig som barn, blir behandlade som barn och föräldrarna pratar om dom som dom vore barn. WAKE UP! dom är för helvete VUXNA! vissa människor tvingas "växa upp" tidigt och börjar ta ansvar och lära sig redan runt 12-15 års ålder, dessa har stannat på en 10 årings nivå över baskunskaper.. jag menar, HALLÅ..... nä fyfan. jag förstår varför människor inte vill gå i pension och lämna över till den yngre generationen. jag förstår varför ungomar har svårt att få jobb, därför att det finns personer som dessa, som beter sig på detta viset i jobblivet. tror väl fan att ingen vill anställa då och tyvärr så dras alla över samma linje.

nä.. usch.. man blir ju bara frustrerad och förbannad när man ser på detta...

till alla; snälla tänk fan TILL innan ni skaffar barn och lär av dessa personers fruktansvärda misstag i barnuppfostran.......


ung&bortskämd.

jag blir helt ärligt talat mörkrädd av att titta på detta programmet. jag kan inte i min vildaste fantasi förstå hur man kan skämma bort sina barn på detta viset eller hur man som förälder kan acceptera att sina barn knappt kan knyta sina egna skosnören när dom är mellan 18-25 år gamla.

jag jobbar förnärvarande i serviceyrket med att hjälpa personer med funktionshinder i deras dagliga vardag. dessa personer har det väldigt svårt med olika "självklara" moment som vi "normala" tar förgivet och ändå så kan jag säga att ungdomarna jag arbetar med klarar av saker BÄTTRE än dessa ungomar i detta program. hur bisart är inte det egentligen?

en unge i programmet gick och handlade kläder för 18tusen, allt på pappas kort. jag menar, 18tusen, de är mer än vad jag tjänar på en månad.. skrämmande...

visst, jag förstår att man som förälder vill unna sina barn det "bästa" men att betee sig på detta viset hjälper ingen människa, det snarare stjälper henne att kunna leva ett normalt liv med förutsättningar att kunna utvecklas vidare.

hur kan man som förälder anse att detta är ett korrekt beteende? jag vet att ingen av dessa föräldrar har blivit uppfostrade så, så varför uppfostrar man sina barn på det viset? HELT sjukt......

för er som inte sett detta kan jag rekomendera att gå in på http://svtplay.se/t/144214/premiar__ung_och_bortskamd och titta på programmet.

winterland.

snöööööööööö, älskade snö har äntligen kommit hit!!! weeeiiiihoooo! :D i LOVE it :)

efter gårdagens snöande så blev det en tur till sunnerstabacken med nina och åkte lite tefat. fan, man önskar att man va liten igen så man hade energi till att springa upp i backen lite mer än va man orkar nu :P men sjuuuukt jävla roligt vare kan ja lätt säga >D efter de blev det en tur ner till stan och till alla parkeringar och premiärsladda som en galning! riktigt riktigt skojjsigt! mitt under letandet av bästa parkeringen fick man agera bärgare och hjälpa två snöstrandade bmw's som, tja, satt lite tokigt till :) jag säger bara en sak, thank God for 4weel drive! >D

sen på kvällen blev de varm choklad, mackor och lite tvtittande som avslutades med att glutta på en film, och förstås så somnade jag i soffan... inte bra... xerxes väckte mig genom att hoppa på bröstkorgen, sticka sina morrhår i mitt ansikte och yla, då förstod ja att de va dags att gå till sängen istället :P

dock befarar jag att jag kommer bli dunderförkyld inom en mkt snar framtid.... vilket är MINDRE bra... usch.. men känner i hela kroppen att man inte riktigt är 100% ok..

världens bästa kommentar idag;
daniele: har du gått ner i vikt??
jag: um, nääee, inte va jag vet och har svårt att tro de
danilele: är du helt säker på de? ser ut som så
jag: nja, men jag gör ju inget så >D
daniele: joho, de har du visste, sådeså!

märks att muppsalahem har varit hit till jobbet och fixat värmen, börja kännas att de e LITE för varmt me långkäsha och tjocksockar på sig just nu.. phu...

snart ger jag upp på allvar..

Dagens låt;


Enjoy!


spel.

väntan. förhoppningar. längtan. passion. saker/ord som verkligen får oss människor att brinna. det vi kan göra många saker för, det som verkligen kan få oss lyckliga.

ibland undrar jag, väntar du på mig lika mycket som jag väntar på dig? och om du nu gör det, varför? det är inte du som behöver vänta på någonting. du vet redan vad jag vill medans jag inte har någon aning om vad du vill. och egentligen, va är det du väntar på? bättre tider? guess what, that will never happen.

4 timmar och 40 minuter kvar innan jag kommer lämna jobbet. fan va jag längtar.. är helt slut efter denna veckan/helg så de känns som att jag kommer sova i evigheternas evighet. och jag HOPPAS att bilfan blir klar imorrn och inte på tisdag. kommer känna mig handikappad nog med bara vetskapen om att jag inte kommer ha tillgång till bil på en hel dag.. snark snark snark... men men, bara hoppas att jimmy lägger på ett kol och att ingenting strular.

satt och snacka tatueringar idag med min sovandejour. fan va gaddsugen man blev då ... =( tänk om man hade pengar, då skulle jag LÄTT gå och boka en tid och göra klart armen en gång för alla. skulle vara helt underbart att få den fixad.

sjukt äckligt jävla kallt är de här på jobbet iaf.. håller fan på att frysa tårna av mig.. sjukt störande.. inte så konstigt att man håller på att bli förkyld eller att ungarna e sjuka.. jävla uppsalahem som inte kan få någonting gjort som dom ska.. puckon!

du. livet är ett spel. alla spelar och man kan inte bara stå vid sidan av och se på när andra spelar om en. man måste delta i spelet om man vill ha förändringar eller om man vill att någonting ska hända. man måste kasta tärningen för att det ska kunna bli bättre och man måste satsa för att kunna vinna. glöm inte det. alea jacta est.

dagens låt;


Enjoy!


ålderskris.

usch... fan va trött jag är.. känns inte ett dugg pigg någerst överhuvudtaget. märks att man inte fått en lugn sömn tills inatt. inte så konstigt heller med tanke på att man fått sova med beredskap och varit livrädd över att telefonen ska ringa så att man måste åka tillbaka till jobbet och hjälpa till pga personalbrist.. fyfan va man börjar ruttna på detta.. alltid samma jävla satans kaos..

men iaf.. 14 timmar, sova med beredskap, 11 timmar nu, snart åka hem o sussa och sen tillbaka och jobba dom sista 11 timmarna för denna veckan. sen så är man "ledig" i två dagar, som förstås är fullsmetade med massa skit att hinna med och sen jobbar man igen två dagar och sen är man ledig 3.... woho.. jag kommer vara utbränd innan jag är 25.

appropå 25.... jag har kommit på att det bara är 1 år och 3 månader kvars tills att den dagen är här.. fyfanisatansjävlahelvetesjävlar.. jag börjar få ångest redan nu... huvva... vafan ska ja inte ha om 3 månader då när jag vet att de bara är ett år kvar, och med tanke på hur jävla snabbt åren flyger förbi nu så kommer de ju knappt kännas innan de e dags att bli gammal på riktigt.... FY!

nä, gå å slänga igång kaffe då kollegorna snart börjar, annars blir dom nog mindre happy på mig..

Hey, slow it down what do you want from me
Yeah I'm afraid what do you want from me

dagens låt;


Enjoy!


sliten..

uff.. känns som att någon har lagt min huvve i en mangel i hundra år. känner mig helt slut. jävla jobbande hela tiden, och tillråga på allt blev man inbeordrad idag.. 18-08, wo-fucking-ho... känns som att man behöver lösa de här, och snarast! vafan, ja kommer göra 80 timmar på 1½ vecka, heltid inom vården är 37timmar/veckan, o jobbar mer än en normal heltidare just nu.. känns ju great. no life ab..

mest intressanta av all va nog att de inte va min chef som ringde utan chefens chef. mkt mystiskt men men.. sen höll man på att måsta bli kvar imorrn på morronen för de fattas folk, men fick snabbt arbetsledarjouren på bättre tankar då jag förklarade att jag redan gör 14 timmar inatt, 11 imorrn och 11 på söndag och att det inte finns någon möjlighet i världen att ja ska kunna stanna mellan inatt och imorrn natt. helt ologiskt, när fan ska ja få sova? mellan 13-20? verkar ju klyftigt.. men de kommer väl bli så likförbannat med min tur..

sen blir ja ju lika förvånad varje gång av människor. känns som att det just nu är viktigt för vissa att ha koll på mig, varför vet jag inte men dock ändå. intressant.. jamenar, va e ja o ha koll på egentligen? finns ju inge nytta me de heller.

skönt iaf, min semester den 27:e är beviljad och är inbokad på julbord, gullelinda som fixat :D

come up to meet you
tell you im sorry
you dont know how lovley you are
i have to find you
tell you i need you
tell you i send you my heart.
nobody said it was easy....

älskade kollegor man har iaf, utan dom skulle man aldrig orka. tacka gudarna för dom! <3

usch va jag vill åka hem nu. bara slänga sig i sängen och dö en stund.. sova, sova och åter sova.. blir nog lite sovmorron för mig misstänker jag starkt.. nä fyfan.

kan man få ett slut på detta nu så att man kan öppna dörren för en ny början?

dagens låt;


Enjoy!


intressant.

visst är det intressant, hur ett leende kan få dig upp till skyarna och samma leende kan ta dig ner till botten. visst är det intressant hur en person kan få dig att må så otroligt bra och samma person kan få dig att må så otroligt dåligt. visst är det intressant hur en person kan få vår värld att gunga och samma person kan slå den i spillror. visst är det intressant hur en person kan få dig så säker och samma person kan göra dig så osäker. visst är det intressant hur vi blir påverkade av människor runtomkring oss?

visst är det intressant hur man kan få fram information genom att ställa helt omedvetna frågor, när man får fram information som man inte hade en aning om och som personen avslöjar helt omedvetet. hur man kan få reda på att egentligen så lever personen i ett beslut, fast det i grund och botten inte är fattat. jag menar, varför skulle man annars ha sådan koll?

visst är det intressant när människor har ett avvikande beteende som vi anser stötande, hur vi förkastar dessa fast i deras verklighet är det helt normalt att betee sig på det viset. visst är det intressant hur vi vänder ryggen åt det som inte faller oss naturligt och förvisar det okända. visst är det intressant när man säger att man har förståelse fast egentligen inte fattar ett dugg? visst är det intressant att det samhället vi lever i har byggt upp oss till de vi är idag. visst är det intressant hur samhället vi känner är det som vi även förkastar, skyller på, fast vi har varit delaktiga i dess utveckligt. visst är det intressant att se hur människor försöker smita ifrån sitt ansvar och sina plikter.

visst fan är det intressant?!?

en intressant fråga som har kommit upp på senaste tiden; har man rätt att sakna någonting som man själv har släppt iväg, som man själv har valt att inte ha i sitt liv någotmer, som man själv har valt att ta avstånd ifrån? känns inte det påsätt och vis som hyckleri? känns inte det som dubbelmoral? och om det är så, varför känner vi så? varför beteer vi oss fortfarande som att vi har ensamrätt, makt, sitt osv? varför?

Always lived my life alone,
Been searching for the place called home.
I know that I've been cold as ice,
Ignored the dreams, too many lies.
Somewhere deep inside,
Somewhere deep inside me,
I found ... the child I used to be

dagens låt;



Enjoy!


till er som gör mig stark.




hittade denna gamla goding.
och kände verkligen hur den träffade på allt.


denna låt är tillägnad er, ni få utvalda,
som gör mig till en bättre människa,
som får upp mitt hopp när allt känns meningslöst.
ni som får mig att le/skratta när tårarna bränner
ni som sopar bort mina bekymmer om än bara för en stund,
ni som får mitt liv värt att leva.
jag är er evigt tacksam och jag hoppas ni vet vilka ni är.
tack.



kvinnans lösning har kommit!

jag har kommit på en sak. en jääävligt viktig sak, som har en jävligt bra poäng, och detta kan vara singelkvinnans lösning på alla pojkvänsproblem som existerar.
lösningen är;
SKAFFA MANLIGT HEMBITRÄDE!
varför?
jo, 3 skäl framförallt.
1: han gör allt du säger åt honom att göra, utan gnäll eller tjat.
2: han tillfredställer dina behov, låt honom se det som en arbetsbonus ;)
3: när du blir less på han, skicka hem honom för du vet att han kommer lika glatt tillbaka dagen efter!

se, detta är lösningen på alla problemen! hahahahahaha >D sen vet ni väl att man får dra av på skatt om man har hembiträde va? ;) haha

uff, min soffa är farlig ibland. somna i den igår, alldeles förtidigt när jag skulle sitta uppe hela natten. vakna kl 7 och insåg, jaha, då vare bara att gå till sängen och försöka sova till kl 16. gick det? nej, inte direkt.. vakna kl 14 och kunde inte somna om >< kommer vara trött som ett as hela natten, men då vet man iaf att man kan sova imorrn när man kommer hem till sängen.

fyfan vilka stressveckor man har haft dom två senaste, och denna veckan och nästkommande kommer inte direkt bli bättre >< helgen som var har iaf varit otroligt bra :) först födelsedagsfirande av mamma eva i funbo hela dagen, sen lördan med gårns halloweenfest och sen en slappsöndag som ja, slutade lite olyckligt i förtidig sömn. denna veckan består av 55timmars jobb, och nästa vecka av massa måsten, snaaaark....

ibland är människor intressanta. speciellt när man har fokuserat på att göra en sak, träffar personen och någonting HELT annat inträffar. konstigt egentligen hur det kan bli så. men man har iaf märkt en sak, vissa saker behöver ha en stund att landa och kan inte utföras under tidspress, då faleras allt och ingenting alls blir gjort. mysko ab. haha, sen är det någonting annat som jag upptäckt är oerhört roande/intressant/facinerande, och det är "kontrollbehov" som människor har. måste fråga vissa saker och ger sig inte förrns man har svarat exakt så att dom vet. och det intressanta i allt är när personen som frågar, egentligen inte har någon rätt att veta då beslut som skall fattas inte har blivit gjorda men förväntar dock ändå att den ska få ha koll på allt. roligt :)

usch va du förvirrar mig ibland...

dagens låt;


Enjoy!


RSS 2.0